-پاسخ آیت الله سیستانی درباره لباس مشکی در محرم وصفر
-پاسخ آیت الله خامنه ای درباره افطار کردن با تربت امام حسین علیه السلام
-دست زدن همراه با شادي و خواندن و ذكر صلوات بر پيامبر اكرم و آل او(ص) درجشن هايي كه به مناسبت ايام ولادت ائمه(ص) و اعياد وحدت و مبعث برگزار مي شود چه حكمي دارد؟ اگر اين جشن ها در مكانهاي عبادت مانند مسجد و نمازخانه هاي ادارات و يا حسينيه ها برگزارشوند، حكم آنها چيست؟
-پاسخ آیت الله شبیری زنجانی درباره جشن عروسی در ماه محرم وصفر
-پاسخ آیت الله مکارم شیرازی درباره اصلاح و آرایش در ماه های محرم و صفر
-پاسخ آیت الله روحانی درباره جنگ عایشه با امیرالمؤمنین (علیه السلام) از همه گناهان بدتر بود
-پاسخ آیت الله جوادی آملی درباره نماز روز عید غدیر
-پاسخ آیت الله جوادی آملی درباره نماز عید غدیر
-پاسخ آیت الله حکیم در باره افضل بودن حضرت علی علیه السلام از بقیه ائمه وپیامبران
-پاسخ آیت الله وحید خراسانی درباره سیگار کشیدن در ماه رمضان

مطالب این بخش جمع آوری شده از مراکز و مؤسسات مختلف پاسخگویی می باشد و بعضا ممکن است با دیدگاه و نظرات این مؤسسه (تحقیقاتی حضرت ولی عصر (عج)) یکسان نباشد.
و طبیعتا مسئولیت پاسخ هایی ارائه شده با مراکز پاسخ دهنده می باشد.

  کد مطلب:15540 شنبه 1 فروردين 1394 آمار بازدید:5

چه تفاوتي است بين خمس و زكات و چرا نيمي از خمس به سادات پرداخت مي شود ولي اززكات محروم هستند اين برنامه چه ثمره اي دارد ؟
زكـات از مـالـياتهائي است كه در حقيقت جزو اموال عمومي جامعه اسلامي محسوب مي شودلذا مـصارف آن عموما در همين قسمت مي باشد ولي خمس از مالياتهائي است كه مربوط به حكومت اسـلامـي اسـت يـعـنـي مـنابع دستگاه حكومت اسلامي و گردانندگان اين دستگاه از آن تامين مي شوند . بـنـابـرايـن مـحـروم بـودن سادات از دست يابي به اموال عمومي ( زكات )در حقيقت براي دور نـگـهـداشـتن خويشاوندان پيامبر از اين قسمت است تا بهانه اي به دست مخالفان نيفتد كه پيامبر خويشان خود را بر اموال عمومي مسلط ساخته است از طرفي نيازمندان سادات نيز بايد از طريقي تـامين شوند اين موضوع در قوانين اسلام چنين پيش بيني شده كه آنها از بودجه حكومت اسلامي بـهـره مـند گردند بعضي از فقهاء پاسخ ديگري داده اند آنها معتقدند فقط زكات واجب است و آيه خـمـس بـيـانـگـر مـقدار پرداخت زكات است بنابراين امور نه گانه اي كه مشهور از اموال زكوي شمرده اند هيچ خصوصيت ندارد بلكه بايد از تمام درآمد چه غلات و چه انعام و چه منابع كسب يك پـنـجم را درراه خدا انفاق نمود در اين تفسير سادات و غير سادات با هم فرقي ندارند و بسياري از شـبـهـات مطرح نخواهد شد ( البته تا آنجا كه مي دانيم فقط يكي از فقهاء چنين نظري دارند ) به كتاب تبصره الفقهاء مراجعه شود .

تفسير نمونه ج 7 ص 183
مكارم شيرازي - ناصر و ديگران

مطالب این بخش جمع آوری شده از مراکز و مؤسسات مختلف پاسخگویی می باشد و بعضا ممکن است با دیدگاه و نظرات این مؤسسه (تحقیقاتی حضرت ولی عصر (عج)) یکسان نباشد.
و طبیعتا مسئولیت پاسخ هایی ارائه شده با مراکز پاسخ دهنده می باشد.